Situata la poalele muntilor in sudul Transilvaniei, la o distanta de 21 km de orasul Sibiu si 3 km de vestita comuna a Marginimii Sibiului, Sadu, Pensiunea Masa Verde este locul ideal pentru a petrece cateva zile de relaxare intr-un mediu linistit care o sa va imbie cu puritatea aerului, cu susurul raului din spatele pensiunii, cu splendoarea peisajului cat si cu locurile din apropiere care va asteapta sa le descoperiti.
Pensiunea dispune de: 4 camere cu pat matrimonial; 4 camere cu pat matrimonial + pat single. Unitatea noastra dispune de 24 de locuri de cazare, distribuite in 8 camere. Fiecare camera este dotata cu baie proprie.Toate camerele din unitate sunt utilate cu inca un pat single, astfel pot fi folosite atat ca si camera matrimoniala, cat si tripla. Unitatea noastra dispune de 24 de locuri de cazare, distribuite in 8 camere. Bucatarie echipata profesional cu echipamente de inox; -salon cu o capacitate de aprox. 45 locuri - care va sta la dispozitie pentru diferite evenimente pe care doriti sa le organizati; -parcare in curtea interioara pavata; -teren de sport cu o suprafata de 16x25; -loc de joaca pentru copii; -gratar in curtea pensiunii; -sala de conferinte (filigorie).
Pentru petrecerea timpului si relaxare aveti multiple posibilitati:
plimbari in apropierea cabanei pe drumurile montane din zona (acestea pot duce spre Vf. Prejba, Barajul Gatul Berbecului, Paltinis, Sadu v etc), oferind o buna posibilitate de destindere si admirare a peisajului; vizitarea Muzeului Energetic `Sigmund Dachler`, Hidrocentrala Sadu 1 (construita in 1896) si Hidrocentrala Sadu 2 (construita in 1907); plimbari la cetatea Cisnadioara ( aprox 10 km ); plimbari in orasul Sibiu unde exista o varietate de obiective turistice care pot fi vizitate: Muzeul Brukenthal, Muzeul Satului, Gradina Zoologica, Casa Luxemburg, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Muzeul de vanatoare `August Von Spiess`, etc. plimbari in imprejurimi (statiunea Paltinis, Balea, Ocna Sibiului, Aerodromul Magura, Cetatea de la Cisnadioara, Marginimea Sibiului, etc) diverse jocuri de relaxare ( carti, table, sah, remi);
Despre Sadu Din Sadu sunt originare personalitati precum: profesorul Ioan Hannia (1818 - 1897), umanistul Ioan Inochentie Micu-klein (1692-1768), Samuel Micu-klein (1745-1806) unul dintre cei mai importanti reprezentati ai Scolii Ardelene, Ioan Piuariu Molnar (1749-1815), medic si iluminist, primul profesor universitar roman din Transilvania.
In Sadu a luat fiinta in 1782 o manufactura de tors lana si tesut postav. In 1896 a fost construita prima hidrocentrala de pe teritoriul tarii noastre, Sadu I. In 1907 se cosntruieste in amonte a doua hidrocentrala, Sadu Ii, iar in 1955 hidrocentrala Sadu V, alimentata cu apa din lacul Negoveanu. Tot aici se gaseste Barajul Gatul Berbecului - primul baraj in arc construit in tara noastra, cu o raza medie la coronament de 78 m.
Astfel, acesta este locul ideal pentru a petrece cateva zile de relaxare intr-un mediu nepoluat si linistit precum si pentru drumetii sau excursii in zonele si obiectivele turistice din apropiere care cu siguranta va vor incanta.