Parcul Natural Lunca Mureșului fost înființat în anul 2005, are o suprafață de 17.455 ha și se întinde pe o lungime de 88 km, de la periferia municipiului Arad până în dreptul localității Cenad, la granița cu Ungaria. Începând cu anul 2006, aria naturală protejată este sit Ramsar, zonă umedă de importanță internațională, iar din anul 2009 a devenit una dintre ariile naturale protejate care face parte din rețeaua eden (European Destinations of Excelence) din România.
Centrul de Vizitare Ceala – care este și sediul Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului, subunitate al Regiei Națională a Pădurilor – Romsilva, este localizat în Pădurea Ceala, la 6 km de centrul municipiului Arad și la 2 km de autostrada A1, fiind un loc ideal de relaxare și petrecere a timpului liber. Centrul este încadrat în categoria vilă 2 stele, conform Certificatului de Clasificare al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (2010).
Cele 34 de paturi sunt distribuite în 13 camere, prețurile variând în funcție de numărul de paturi din camere (Tabelul nr. 1), fiecare dintre acestea fiind prevăzute cu băi proprii, televiziune prin cablu și wifi. În plus, clădirea dispune de o bucătărie, o sală de mese și o terasă, dar și de o sală de conferințe cu o capacitate de 60 de persoane, aceasta fiind, de asemenea, prevăzută cu un echipament de traducere.
Pentru petrecerea timpului liber în aer liber, R.N.P. Romsilva - Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A. Oferă turiștilor o serie de servicii de ecoturism, care îmbină practicarea de sporturi în aer liber, cu apropierea de natură și cu distracția într-un mod inedit: închieire de biciclete și de ambarcațiuni de tip canoe, servicii ghidaj turistic, etc.
Pentru grupuri mai mari de 10 elevi cu vârste cuprinse între 6-18 ani, administrația parcului poate organiza ateliere de educație ecologică (atât în interior, cât și în aer liber), în cadrul cărora tinerii vor putea învăța și deprinde informații foarte interesante despre aria naturală protejată, fauna și flora din parc, dar și despre protecția mediului, în general.
În imediata apropiere a Centrului de Vizitare Ceala există foișoare și grătare zidite, care pot fi utilizate în mod gratuit de către turiști și vizitatori. Spațiul din proximitatea clădirii este ”child-friendly”, fiind un ideal loc de joacă, picnic și de relaxare pentru copii și nu numai. O altă atracție aflată lângă Centrul de Vizitare Ceala este o tiroliană (de lungime medie), care adună în sezonul cald o mulțime de amatori.
Pentru orice informații referitoare la serviciile oferite și la facilități, putem fi contactați telefonic la 0257/258.010, pe e-mail: , iar activitatea noastră poate fi urmărită pe Facebook: ParcLuncaMuresului sau Instagram: parcul_natural_lunca_muresului.(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less