Woodville Resort este situat în Moisei, Maramureș. Resortul oferă condiții ideale pentru un sejur de neuitat, fiind amplasat într-un cadru natural de vis, în inima munților. Woodville Resort a fost conceput din dorința de a îmbina armonios arta tradiționala maramureșeană cu modernitatea actuală. Cazarea se realizată în 6 căbănuțe din lemn care cuprind 20 de camere cu o capacitate de aproximativ 50 de persoane.
Woodville Resort dispune de: ☑️ 19 camere duble standard cu vedere la resort: Căbănuțe cu pat matrimonial, canapea extensibil, baie cu duș, frigider, TV, internet Wifi ☑️ 1 cameră dublă deluxe: Cabană individuală din lemn rotund cu pat matrimonial, living cu canapea, baie cu duș, frigider, TV, internet Wifi ☑️grătar, rotisor porc, cuptor, loc de ceaun ☑️ciubăr cu aeromasaj și joc de lumini ☑️dining room ☑️parcare proprie cu supraveghere video ☑️foișor ☑️Wi-fi gratuit ☑️foc de tabără
Comuna Moisei este situat în partea de sud-est a județului Maramureș, la 136 de km față de Baia Mare, la 5 km de Borșa și la 7 km de orașul Vișeu de Sus. Este traversat de două artere principale, DN17 și DN18.
Obiective turistice: 1. Monumentul eroilor și casa memorială Monument realizat în memoria martirilor din Moisei care au fost uciși de trupele horthyste în retragere. Monumentul Eroilor din Moisei cuprinde 12 figuri din piatra, din care 2 reprezintă chipuri omenești și 10 reprezintă măști tradiționale maramureșene. Ansamblul a fost realizat de sculptorul maramureșean Vida Gheza în apropiere de locul unde au fost îngropați martirii.
2. Mănastirea Adormirea Maicii Domnului Mănăstirea din Moisei, închinată Adormirii Maicii Domnului, este o mănăstire ortodoxa aflata la o distanta de 13 kilometri de localitatea Vișeu de Sus și la numai 10 kilometri de localitatea Borsa. Mănăstirea își serbează hramul anual pe 15 august cu ocazia praznicului Adormirea Maicii Domnului. Este un loc impregnat de sfințenie.
3. Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa Deschisă în decembrie 2021, Telegondola din stațiunea Borșa este una dintre cele mai noi instalații de cablu din țară.
4. Bisericile din lemn Lemnul este resursa principală a regiunii și a fost folosit de mult timp în urma de localnici pentru a construi case, a sculpta porți, complexe de lemn și a construi biserici. Cu aproape 100 de astfel de monumente din lemn, opt dintre ele au fost alese pentru a face parte din patrimoniul mondial unesco, datorită valorii lor inestimabile. Abilitățile meșterilor sunt vizibile în acoperișurile impunătoare, în turnurile de biserica înalte și înguste. Picturile interioare nu sunt mai puțin impresionante: ele prezintă scene ale unor evenimente religioase combinate cu motive laice care reflecta viața de zi cu zi și credințele oamenilor.
5. Cimitirul Vesel din Săpânța Spre deosebire de majoritatea cimitirelor din lume, Cimitirul Vesel din Săpânța are o abordare unica a morții, văzând-o ca fiind o sărbătoare a unei vieți care s-a încheiat mai degrabă decât un eveniment tragic. Totul a început în anii 1930 când Stan Ion Patras și-a sculptat prima cruce de stejar. Fiecare cruce din cimitir este pictata într-o nuanță speciala de albastru, cunoscută acum sub numele de „albastru Săpânța” și decorată cu motive tradiționale. Pe cruce exista și un tablou, menit să ilustreze o trăsătura de personalitate sau o scenă semnificativă din viața persoanei care a murit și un scurt poem plin de spirit. Una dintre cele mai faimoase cruci din cimitir este cea a lui Stan Ion Patras, care a murit în 1977 și a lăsat moștenirea ucenicului său.
6. Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetul Marmației Mai este numit Muzeul Gândirii arestate, ca o amintire a funcției anterioare a clădirii, cea a închisorii. În perioada comunistă a fost locul în care multe dintre figurile importante ale României au fost arestate și torturate. Acum oferă o colecție de fotografii care ilustrează scene din viața de zi cu zi a prizonierului si istoria comunismului. Este posibila și o vizită la celule și camerele de tortură.
7. Casa memoriala Elie Wiesel Acesta este locul de naștere al Elie Wiesel, castigătorul premiului Nobel pentru pace din 1986, care a crescut la Sighet împreuna cu familia sa, înainte de a fi deportat la Auschwitz. In 2002, muzeul a fost deschis chiar de scriitor și prezintă o colecție mare de fotografii, mobilier si alte obiecte aparținând lui și comunității evreiești din Sighet.
8. Muzeul Satului Sighet Muzeul Satului Sighet este secțiunea în aer liber a Muzeului Etnografic al Maramureșului și a fost deschis în 1981. Are structura unui sat tradițional: casele de lemn sunt așezate pe ambele părți ale drumurilor strâmte și duc la biserica, centru simbolic al satului. Casele arata evoluția în timp a stilurilor arhitecturale și a tehnicilor de decorațiune folosite de oameni.
9. Cascada Cailor Este cea mai mare cascada din Romania (90 de metri înălțime), situata în apropierea stațiunii montane de iarna Borsa, parte din Munții Rodnei. Se poate ajunge printr-o plimbare cu telescaunul pâna în vârful pârtiei de schi, urmata de o scurtă coborâre prin pădure. Apa cade în mai multe etape, astfel oferă o priveliște magnifică atât vara, cât și iarna, când apa este înghețată. Numele cascadei este legat de o legendă locală. Se spune că în vârful muntelui turmele de cai obișnuiau să pască de primăvara pană toamna. Intr-o zi a venit un urs și a atacat animalele, care au sărit de pe munte și au căzut în prăpastia care este acum Cascada Cailor.
10. Lacul Albastru Un alt obiectiv turistic important din Maramureș, Lacul Albastru este unic în lume datorită faptului ca își schimbă culoarea în funcție de poziția soarelui și de temperatura apei. Astfel, primăvara lacul este albastru, vara este verde închis cu nuanțe de smarald, iar toamna culoarea transcende intr-un verde mai închis. Explicația științifică pentru acest fenomen constă în procesul de apariție a lacului: s-a dupa prăbușirea unei mine, deci mineralele reziduale sunt cele care influentează culoarea apei. Lacul se afla la doar 35 de minute de mers pe jos de centrul orașului Baia Sprie.
11. Mocănița Singurul tren cu aburi de calibru îngust complet funcțional din Europa, Mocănița vă va oferi o experiența de basm. Trenul pleacă de la Viseu de Sus și călătorește adânc în frumoasa Valea Vaserului, traversând Parcul Natural al Munților Maramureșului. Priveliștile sunt uimitoare – trenul traversează păduri verzi, stânci abrupte și ape limpezi. Plimbarea durează 6-7 ore, în funcție de sezon și include o oprire pentru prânz în Paltin, unde oamenii pot face o plimbare în natura sau pot admira priveliști magnifice de pe o platforma de observare.
12. Satul Breb Satul Breb este locul emblematic pentru toate lucrurile care reprezintă Maramureșul: case din lemn, o biserică din secolul al XVI-lea, oameni ospitalieri și unul dintre cei mai cunoscuți meșteri din regiune, sculptorul în lemn Petru Pop. Aici puteți experimenta cultura locala plimbându-vă prin sat, întâlnind localnicii și auzindu-le poveștile și participând la activitate tradiționale.
13. Vârful Pietrosul Rodnei O bijuterie ascunsa pe lista cu cele mai bune locuri de vizitat în Maramureș, Pietrosul Rodnei (2303 metri) este cel mai înalt vârf din Carpații Orientali și alegerea perfecta pentru toți cei care iubesc să petreacă timp în natură. Drumeția este lunga, durează aproximativ 8-9 ore pe ambele sensuri, cu dificultate medii, dar care merita tot efortul.
14. Mănăstirea Bârsana Ansamblul monahal a fost construit din lemn, după tradiția locală. Acesta este compus din: poarta specifică maramureșeană, turnul cu clopotnița, biserica (cu o înălțime de 57 m), altarul de vară, chiliile călugărilor, capela (construită pe mai multe nivele), casa maiștrilor și casa (atelierul) artiștilor. Recent a fost construit Muzeul din incinta mănăstirii.
15. Pârtia de ski Prislop Situată la altitudinea de 1400 m, Pârtia Prislop are o lungime de 1100 m și este dotată cu instalație de transport pe cablu de tip telescaun cu 2 locuri și nocturnă. Turiștii au la dispoziție spații de servire a mesei, precum și un centru de închirieri articole sportive și echipamente pentru schi și snowboard.(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less