Se asigură doar cazare! Se poate achita cu vouchere de vacanță
Acces: 40 km de mun. Bistrița, dintre care 10 km pe Dn 17 Bistrița-livezile, 25 km pe Dj Livezile-cușma si 5 km pe Df Cușma-dl. Negru
Coordonate Gps: N 47 06 15, 7; E 24 42 15, 2
Cabana dispune de 22 locuri în 12 camere, are bucătărie complet utilată, foișor, grătar, curte, ciubăr (pentru ciubăr se achită un tarif de 250 lei/zi). Pe lângă costul total de rezervare al cabanei, trebuie achitată o garanție de 1000 lei care va fi resituită în 48 de ore de la decazarea turișltilor, în cazul în care nu se constată daune.
Zona a fost declarată sit de importanță comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr. 1964 din 13 decembrie 2007 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România) și se întinde pe o suprafață de 44. 284 hectare.
Situl reprezintă o zonă naturală (păduri de conifere, păduri de foioase, păduri în amestec, păduri în tranziție, terenuri arabile cultivate, pajiști naturale, stepe, pășuni, vii și livezi) încadrată în bioregiunea alpină și continentală a nord-vestului Munților Călimani, ce aparțin lanțului carpatic al Orientalilor și include ariile protejate: Cheile Bistriței Ardelene, Rezervația naturală Comarnic, Stâncile Tătarului, Munții Călimani, Tăul Zânelor, Râpa Verde, Locul fosilifer Râpa Mare, Piatra Corbului, Piatra Cușmei și Valea Repedea.
În vecinătatea sitului se află câteva obiective de interes istoric, cultural și turistic; astfel:
Biserica de lemn `sf. Prooroc Ilie` din Petriș
• biserica de lemn `sf. Prooroc Ilie` din Petriș, construcție 1749, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-m-a-01683).
• Biserica de lemn `sf. Arhangheli Mihail și Gavriil` din Dumbrava, construcție 1645, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-m-b-01651).
• Biserica evanghelică (azi biserica ortodoxă `sf. Apostoli Petru și Pavel`) din Dumitrița, construcție secolul al Xv-lea, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-m-a-01654).
• Biserica evanghelică din Livezile, construcție secolul al Xvi-lea, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-m-a-01668).
• Biserica ortodoxă `adormirea Maicii Domnului` din Mijlocenii Bârgăului, construcție secolul al Xvii-lea, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-m-b-01677).
• Biserica evanghelică (azi biserica ortodoxă `sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir`) din Petriș, construcție secolul al Xiii-lea, monument istoric (cod Lmi Bn-ii-a-a-01684).
• Situl arheologic `groapa Ghinzii` de la Dorolea (așezări atribuite perioadelor: Latène, Hallstatt).
• Castrul roman de la Livezile (castru cu val de pământ - sec. Ii - Iii p. Chr. și așezări din perioada: Epoca bronzului, Cultura Wietenberg).
• Rezervația naturală Piatra Fântânele, arie protejată de tip botanic (5 ha).(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less
Copiii:
Acceptăm copii de toate vârstele. Copiii până la vârsta de 11 ani (inclusiv) care dorm în pat cu părinții beneficiază de gratuitate. Copiii peste 12 ani (inclusiv) sunt considerați adulți.