De ce să aleg Cabana Deea? Cabana Deea este o construcție modernă, amplasată într-o zonă frumoasă și liniștită din Munții Apuseni, ceea ce o și deosebește de alte asemenea spații de cazare, astfel peisajele din împrejurimi oferă un cadru vizual care, într-adevăr, merită explorat. În ceea ce privește amplasarea, trebuie menționat faptul că această cabană este situată într-un loc destul de retras, la o altitudine de aproximativ 1000 m, ceea ce poate fi resimțit în posibilitatea de a auzi până și cele mai fine note din cântecul nesfârsit al naturii, care în acest cadru se apropie și mai mult de inimile dumneavoastră. Într-o astfel de locație omul își regăsește cu adevărat acea uniune incipientă cu natura, cu muntele, cu puritatea. Despre așezare și peisaje am putea spune multe, și nu o constatăm doar noi, ci și sutele de oaspeți care ne trec anual pragul.
De ce dispune Cabana Deea? Cabana Deea, fiind o clădire modernă, vă pune, în primul rând, la dispoziție 7 camere, 4 băi bine utilate și o baie de serviciu potrivite pentru orice tip de persoane, în funcție de preferințele fiecăruia (a se vedea mai multe detalii despre fiecare cameră la secțiunea Poze Camere). De asemenea, cabana dispune de o bucătărie complet utilată, dar și de un foișor foarte spațios, unde aveți posibilitatea de a utiliza grătarul, ceaunul, discul, dar și vesela necesară. Mai mult decât atât, pentru doritori gazdele vă pot oferi condițiile necesare pentru a intra în ciubărul, de curând achiziționat, pentru a vă bucura din plin de prospețimea zonei de munte. (Atenție! Prețul pentru intrarea în ciubăr se calculează separat față de tarifele aferente camerelor). La Cabana Deea veți mai putea să vă bucurați atât de prezența animalelor, cabana având fermă proprie, cât mai ales de plimbări cu sania, respectiv cu trăsura, în funcție de sezon, putând, de asemenea, să cunoașteți mai bine aceste animale prin intermediul unor scurte sesiuni de călărit. (de asemenea, tarifele se calculează separat).
Cum ajung la Cabana Deea? Pentru a ajunge la Cabana Deea puteți folosi mai multe mijloace. În primul rând, aveți posibilitatea să alegeți destinația folosind o aplicație de localizare și introducând următoarele coordonate: 46°27`23.1`N 22°45`57.2`E . Un al doilea mod prin care ați putea ajunge la Cabana Deea ar fi traseul următor: din centrul stațiunii turistice Arieşeni urmați DN 75 spre Gârda de Sus 3,5 km, apoi faceți dreapta la indicatorul amplasat pe partea stângă care indică satul Dealu Bajului și urmați drumul comunal peste un pod de beton în dreptul stației de autobuz, după 1,8 km faceți dreapta pe un drum în rampă din dreptul unei cabane cu o parcare mare, iar după 1,7 km ajungeți la destinație (Atenție! Drumul comunal este asfaltat 3 km, iar 500 m este deocamdată doar pietruit, însă acest aspect nu împiedică accesul cu orice autoturism la cabană). De asemenea, pentru a vă fi mai ușor de vizualizat traseul, puteți urmări filmulețul cu drumul până la Cabana Deea, disponibil pe YouTube, introducând textul „Arieșeni Dealul Bajului Cabana Deea”.
Ce obiective turistice se pot vizita în această zonă? Cu siguranță dacă ați ales această zonă pentru a vă petrece vacanța sau un concediu de neuitat, ați făcut o alegere foarte inspirată, întrucât Munții Apuseni reprezintă una dintre cele mai bogate zone din această perspectivă, aici întâlnindu-se un relief foarte variat (fiind caracterizat tocmai prin multitudinea de peșteri care pot fi vizitate aici- a se vedea, de exemplu, Peștera Ghețarul de la Scărișoara, dar și prin multe alte formațiuni carstice). Munții Apuseni nu se limitează la aceste formațiuni carstice, ci diversitatea peisajului geografic se deschide în fața privitorului și cu alte obiective turistice deoasebit de fumoase, printre care amintim în această secțiune doar câteva: Cascada Pătrăhăițești, Muzeul Etnografic Pătrăhăițești, Cascada Bucinis (toate trei la o distanță de aproximativ 2 km de cabană, oferind posibilitatea explorării lor într-o plimbare liniștită, pe jos, urmând traseele ușoare de munte și bucurându-vă de fiecare părticică pură de natură), Cascada Pișoaia, Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, Dealul cu Melci, Muzeul Memorial ”Avram Iancu”, Cătunul Casa de Piatră și multe altele, lista acestora fiind una destul de lungă. Toate aceste obiective pot fi vizualizate detaliat în secțiunea Peisaje, a acestui site, prima și, deocamdată, singura, cabană din zonă care vă prezintă împrejurimile într-o manieră detaliată în această secțiune. (în curs de actualizare)