Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Cisnădioara

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Cisnadioara

De la Cisnadioara se pot face excursii la Cetatea Cisnadioara, satul Rasinari (satul natal al lui Octavian Goga si Emil Cioran), Statiunea Paltinis (situata la altitudinea de 1450 m), Ocna Sibiului (unde veti putea gasi lacuri cu apa sarata si posibilitati de tratament), Muzeul Brukenthal din Sibiu, sau la Dumbrava Sibiului (unde veti putea vedea o gradina zoologica si vizita Muzeul Satului).

Cetatea bazilica in stil romanic din Cisnadioara este intemeiata la sfarsitul secolului al XII-lea. Monumentul este mentionat in documentul prin care magister Gocelinus o doneaza manastirii Carta. In interiorul bisericii se pastreaza placile funerare ale soldatilor din armatele germane si austro-ungare, cazuti in primul razboi mondial.

Fortificatia din jurul bisericii este compusa dintr-o incinta de zidarie de plan oval. Se mai pastreaza, partial, unele turnuri de aparare precum si orificiile prin care erau lansate pietre impotriva asediatorilor.

Obiective turistice în Cisnădioara

Calcarele cretacice de la Cisnadioara

Expozitia Muzeala de Etnografie

Biserica Sf. Mihail

Biserica Sf. Mihail din Cisnădioara (în germană Michelsberg, în trad. Muntele [Sf.] Mihai) este un monument istoric și de arhitectură din secolul al XIII-lea, edificiu reprezentativ pentru arta romanică din Transilvania. Biserica din Cisnădioara se înscrie în seria bazilicilor de ispirație renană din zona Sibiului, alături de cea din Cisnădie, Ocna Sibiului, Gușterița etc.[2] Fortificația și biserica figurează pe lista monumentelor istorice 2010.Spre sfârșitul secolului al XII-lea începe să se ridice o biserică romanică scurtă, cu trei nave, corp pătrat, absidă semicirculară, absidiole în partea de est a navelor laterale și cu două turnuri proiectate în partea de vest a colateralelor, care n-au mai fost realizate decât parțial. Acest edificiu se află situat pe vârful stâncos al dealului, deal care prezintă un platou foarte îngust în partea superioară a lui. Edificiul religios este unul din cele mai reprezentative și mai vechi monumente romanice din Transilvania.

Piatra Broaștei

Piatra Broaștei este o rezervație geologică naturală, protejată prin lege și este ă din calcare cretacice, vechi de peste 65 milioane de ani. Apa a săpat în stâncă de-a lungul timpului până a adus-o la forma actuală, care seamănă cu o broască. Această piatră este cunoscută pe plan național datorită varietății de fosile marine (hippuriți, belemniți,amoniți etc) care au o valoare unică în patrimoniul național.

Poze imprejurimi Cisnădioara

Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara Cisnădioara

Vezi toate unitatile de cazare din Cisnădioara