Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Tigveni

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Tigveni

Tigveni este o comună în județul Argeș, Muntenia, România, formată din satele Bădislava, Bălilești, Bălteni, Bârseștii de Jos, Bârseștii de Sus, Blaju, Tigveni (reședința) și Vlădești.

Comuna se află în marginea nord-vestică a județului, la limita cu județul Vâlcea, pe malurile Topologului. Este străbătută de șoseaua națională DN73C, care leagă Curtea de Argeș de Râmnicu Vâlcea. La Tigveni, începe o porțiune comună a acestui drum cu șoseaua județeană DJ678A, care duce spre nord la Cepari și Șuici, iar spre sud, din DN73A de la Ciofrângeni duce la Poienarii de Argeș, Morărești (unde se intersectează cu DN7), apoi în județul Vâlcea la Milcoiu, Nicolae Bălcescu și Galicea.

Monumente istorice
În comuna Tigveni se află două monumente istorice de interes național. Unul este clasificat ca sit arheologic: o necropolă tumulară de incinerație (perioada Hallstatt târzie) găsită la fostul CAP între Bălteni și Tigveni. Altul este monumentul istoric de arhitectură reprezentat de ansamblul conacului Teodor Brătianu (secolul al XVIII-lea) din Tigveni — ansamblu alcătuit din conacul Teodor Brătianu, anexe, grajduri și zidul de incintă (sec. XVIII) și în care astăzi funcționează școala ajutătoare.

În rest, alte cinci obiective din comună sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Argeș ca monumente de interes local, toate clasificate ca monumente istorice de arhitectură: biserica „Sfinții Voievozi” (capela Băltenilor; 1816) din satul Bălteni, biserica „Sfântul Nicolae” și „Sfântul Dumitru” (1884) din Bârseștii de Jos, ruinele bisericii „Sfinții Voievozi” (sfârșitul secolului al XVIII-lea) din cadrul complexului conacului Teodor Brătianu, complexul Gabriel Marinescu (1939) și casa Elisabeta Stanciu (1938), ultimele trei din satul Tigveni.



Vezi toate unitatile de cazare din Tigveni