Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Târgu Mureș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Targu Mures

Judetul Mures este renumit prin oferta generoasa in ce priveste practicarea unor activitati recreative. Vanatul a dobandit aici un renume european, impunandu-se prin diversitate si calitatea trofeelor. Oferta piscicola nu este mai prejos, reteaua hidrografica a judetului fiind bogata si existand o traditie in ce priveste cresterea pestelui, corelata cu o oferta gastronomica specifica.

Targu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu Mures

Traditiile multiculturale si convietuirea mai multor confesiuni religioase compun acea spiritualitate transilvana care individualizeaza orasul Targu Mures printre celelalte ale Ardealului.

Fiind situat in centrul Transilvaniei si al Romaniei, la confluenta mai multor drumuri nationale si europene, municipiul Targu-Mures reprezinta un nod feroviar, rutier si aerian. Reteaua de transport asigura legaturi multiple datorita drumului E60 ce leaga Europa de Vest de cea de Est.


Targu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu MuresTargu Mures: Poze Targu Mures


Autogara Targu Mures

AUTOGARA TARGU MURES - Mersul autobuzelor




Plecari Targu Mures / Sosiri Targu Mures

Autogara Targu Mures
  • Adresa: Str. Giheorghe Doja nr. 143
  • Tel: 0265 121 458



Obiective turistice în Târgu Mureș

Biblioteca Teleki

Monumentul Latinitatii - Lupoaica

Parcul Trandafirilor

Prefectura


Primaria

Scara Rakoczi

Statuia lui Avram Iancu

Statuia lui Bartok Bela

Statuia lui Bernady Gyorgy

Statuia lui Emil A. Dandea

Biserica Romano-Catolica

Muzeul Judetean Mures - Sectia de Etnografie si Arta Populara

Muzeul Judetean Mures-Sectia de Stiintele Naturii

Muzeul Judetean Mures-Sectia de Arheologie-Istorie

Palatul Culturii

Situat in centrul oraului Targu Mures, este una din cele mai reprezentative cladiri ale localitatii.

Palatul, care a fost construit intre anii 1911 - 1913 de edilul orasului, Berny Gygy, si proiectat de arhitectii Komor Marcell si Jakab Dezsconform colii lechneriene, se impune atat prin decoratia interioara dar si prin cea exterioara.

Casa Teleki

Casa contelui Teleki Domokos a fost construită între 1797-1803, însă de-a lungul timpului a fost modificată de multe ori. Lucrările de renovare derulate în perioada 1986-1987 au fost finanţate de biserica reformată. În faţa clădirii se află din 1994, statuia fostului primar Bernády György. În această casă a fost resedinţa genaralului Bem în ianuarie 1849.

Agrement si Sport ``Muresul``

Prezentare generală
Administraţia Complexului de Agrement şi Sport “Mureşul”, înfiinţată în temeiul HCL nr.120 din 31 mai 2001 funcţionează în subordinea Consiliului Local Municipal Tîrgu-Mureş şi a Primarului Municipiului Tg-Mureş.
Forma juridică de organizare a Administraţiei Complexului de Agrement şi Sport “Mureşul”, este : serviciu public de interes local fără personalitate juridică.
Administraţia Complexului de Agrement şi Sport “Mureşul” are sediul în municipiul Tîrgu-Mureş, strada Plutelor, nr.2., telefon 0265/216930. Complexul este situat în partea de nord a municipiului, pe malul stâng al râului Mureş, şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 40 ha.
În sezonul estival îşi petrec în complex timpul liber, în medie 8000 persoane pe zi. În această perioadă asistenţa medicală a publicului vizitator este asigurată prin existenţa unui post de prim ajutor dotat cu materiale sanitare necesare pentru acordarea primului ajutor cu personal medical calificat, iar ambientul este asigurat prin postul de radioemisie propriu, „radio vacanţA”, şi sistemul de sonorizare aferent acestuia, structurat în zona bazinelor şi a locurilor de plajă.
În perioada sezonului rece se amenajează un patinoar natural, dotat cu instalaţie de sonorizare şi iluminat

DOTĂRI – descriere :
1. Bazine de înot:
- Bazin olimpic de dimensiuni 50 x 25 m şi adâncime 1,90 m, dotat cu 20 de blocstarturi;
- Bazin pentru înotători de dimensiuni 50 x 30 m şi adâncime 1,80 m;
- Bazin pentru neînotători de dimensiuni 95 x 30 m şi adâncime 1,20 m, dotat cu jacuzzi;
- 2 bazine cu tobogan de forma unui poligon cu 8 laturi, fiecare în suprafaţă de 1205 mp şi adâncime 0,6 m, cu acces pentru copii sub 14 ani;
- Bazin pentru copii din beton, cu pasarelă de acces şi tâşnitori de apă, de formă inimioară, având suprafaţa de 350 mp şi adâncime variabilă între 0,35 - 0,70 m;
- Piscină din polipropilenă pentru copii sub 3 ani de formă ovală, având suprafaţa de 65 mp şi adâncimea de 0,3 m, dotată cu 2 tobogane de apă şi 2 tâşnitori cu figurine zoomorfe.
2. Plaja: este amenajată cu pajişte naturală
3. Parcuri de joacă pentru copii:
Sunt în număr de două, unul în suprafaţă de aproximativ 500 mp, iar al doilea situat în apropierea bazinelor pentru copii, a postului de prim ajutor şi a vestiarului central, în suprafaţă de aproximativ 4000 mp. Parcurile de joacă sunt dotate cu obiecte şi mobilier specifice activităţii: leagăne, balansoare, tobogane, foişoare, gropi cu nisip, bănci de odihnă, căsuţe, figurine zoomorfe pe arc elicoidal, etc.
Canal de legătură - pentru ambarcaţiuni:
Este un canal rezultat din reamenajarea braţului mort al râului Mureş. Are o suprafaţă de aproximativ 4,7 ha. şi o adâncime medie de 2,1 m. Canalul de legătură funcţionează ca bază de agrement pentru publicul amator de plimbări cu ambarcaţiunile (bărci şi hidrobicilete), fără motor, din dotarea casm.
Terenuri de sport:
Sunt amplasate la intrarea în complex dinspre râul Mureş şi anume:
- Teren de tenis de picior, prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 425 mp (25x17m) din asfalt;
- Teren baschet, prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 740 mp. (37x20 m) din asfalt;
- Teren fotbal, prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 2400 mp (6Ox40 m) cu gazon artificial;
- Teren de volei pe nisip (beach volei), cu suprafaţa împrejmuită de 588 m (42x14 m) şi suprafaţa utilă cu nisip de 392 mp (28x14 m);
- Teren de mini-fotbal (old boys), prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 1400 mp (4Ox35 m) cu gazon artificial;
Toate aceste terenuri sunt împrejmuite cu gard din plasă de sârmă, de înălţime 1,5 m şi supraînălţate cu plasă textilă până la o înălţime de 6 m;
- Teren de tenis de masă, cu suprafaţă de 450 mp (3Ox15 m ), dotat cu 5 mese de tenis, împrejmuit cu gard din plasă de sărmă şi pavat cu pavaj vibropresat;
Cabine de dezbrăcat şi grupuri sanitare:
- 38 de cabine de dezbrăcat din lemn utilizate de publicul vizitator;
- 4 grupuri sanitare pentru public, cu acces gratuit, compartimentate separat pentru femei şi bărbaţi, dotate cu cabine WC, pişoare şi chiuvete;
P8155397_resize
program DE funcţionare
Programul de funcţionare al complexului este permanent.
Accesul publicului în complex se face contra cost în perioada sezonului estival 1 mai – 31 august :
- Zilnic între orele 700-1900, cu excepţia zilelor de luni.
Zilele de luni sunt zile pentru activităţi de întreţinere şi curăţenie, accesul publicului este permis gratuit începând cu ora 1700, dar fără a avea acces la bazinele de îmbăiere şi plajă
- Închirierea ambarcaţiunilor se face în perioada sezonului estival 1 mai – 31 august, zilnic între orele 900-2000 , cu excepţia zilelor de luni. Închirierea ambarcaţiunilor se face pe baza unui act de identitate (B.I., C.I., paşaport), contra cost conform HCL – urilor în vigoare.
Închirierea terenurilor de sport şi a vestiarului pentru sportivi se face permanent contra cost conform HCL – urilor în vigoare.

Cetatea Medievala

Cetatea actuală a fost construită pe locul unei alte fortificații ridicate în secolul XV (1492) și care a aparținut voievodului Transilvaniei, Báthori István. Aceasta primă cetate a fost distrusă în 1601, în timpul lui Mihai Viteazul, în urma invaziei condusă de Giorgio Basta.
Între anii 1602 și 1652 s-a construit actuala cetate, de formă pentagonală, având 5 din cele 7 bastioane construite de breslele muncitorești ce au utilizat ca materiale de construcție piatra de râu și cărămida.

Gradina zoologica

În partea estică a oraşului, pe platoul Corneşti se afla Grădina Zoologică, la 488 m deasupra Mării Negre şi la 197 m deasupra oraşului. Padurea de stejar si carpen, numita `Padurea Mare` ofera conditii ideale pentru animalele grădinii.
La deschiderea porţilor au fost numai zece animale: 3 lupi, 2 urşi, 2 mistreţi, 2 fazani şi o căprioară. Acest numar a crescut mult pană in anul 2002 şi astfel în prezent sunt în jur de 500 de animale aparţinând la 80 de specii, atât de fauna locală, cât şi ceea exotică.
În cursul aniilor grădina s-a înbogăţit cu mai multe pavilioane şi ţarcuri, care adăpostesc diferite specii de animale.
Ca primele construcţii putem să menţionăm Pavilionul leilor, care a adăpostit până în prezent aproape toate felinele din grădină, dar în momentul actual va fi „locuit` numai de lei. Dar trebuie să amintim bârlogul urşilor şi bârlogul tigrilor, precum şi grajdul pentru cai şi alte ierbivoare.
Pavilionul Tropical terminat în 1983, această clădire adăposteşte trei subsecţii, cum ar fi acvariile, terariile reptilelor, şi volierele papagalilor. Tot aici se află o mini grădină botanică care dă senzaţia de pădure tropicală, în clădire. Ulterior s-a ataşat voliere externe la clădire, unde „locuiesc` păsări ornamentale.
Pavilionul Primatelor deschis în anul 1990 a devenit singura clădire de acest gen şi mărime în ţară. În pavilion există un hol spaţios şi luminos, acoperit cu sticlă unde sunt amplasate boxele interioare, iar în centrul caruia se afla plante tropicale, care mareste senzatia exotica. Planta dominanta este bananierul, care rodeste neîncetat, fiind o curiozitate dar şi hrana pentru maimute.
În momentul actual grădina este împărţită în cinci sectoare, fiecare sector având îngrijitori specializaţi, în număr de 38, care asigura munca de zi de zi.
Anual Zoo Tîrgu-Mures este vizitată de un număr de 180 000 de vizitatori.
În anul 2004 a fost început modernizarea grădinii, prin schimbarea infrastructurii, adică reţelele de apă, gaz şi electricitate au fost schimbate în totalitate.

Activități de agrement în Târgu Mureș

Baza sportiva Forza

Baza sportiva Forza va pune la dispozitie:
- 6 terenuri de tenis cu zgura de cea mai buna calitate, din care 2 sunt acoperite cu balon cu aer cald pe perioada iernii
- o sala de aerobic cu antrenor calificat

- Doua sali de fitness

    Date de contact:
  • Nume: Adela Fodor
  • Telefon: 0746 116 560
  • Email: bazasportivaforza@yahoo.com

Poze imprejurimi Târgu Mureș

Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș Târgu Mureș

Vezi toate unitatile de cazare din Târgu Mureș