Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sfântu Gheorghe

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sfantu Gheorghe

Obiective turistice în Sfântu Gheorghe

Casa Memoriala Gyarfas Jeno

Zilele Sfantu Gheorghe

Muzeul Carpatilor Rasariteni

Muzeul de Arta

Muzeul National Secuiesc

Muzeul Național al Carpaților Rãsãriteni

Muzeul Național al Carpaților Rãsãriteni și-a deschis porțile noii clãdiri cãtre publicul larg în anul 2006. Este subordonat direct Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Din anul 1999 și pânã în prezent instituția și-a concentrat eforturile pe cercetarea și salvarea, conservarea și valorificarea patrimoniului material și imaterial, mobil și imobil, atât a celui local cât și a patrimoniului din întreg arealul Carpaților Rãsãriteni.
Cercetãrile din domeniile istoriei, arheologiei și etnografiei desfãșurate de-a lungul timpului au dus la formarea și îmbogãțirea patrimoniului național administrat de muzeu, care în prezent se ridicã la circa 16. 000 de poziții inventariate. Deși pânã în prezent accentul s-a pus pe salvarea și conservarea patrimoniului material mobil, muzeul își concentreazã tot mai mult eforturile pe salvarea patrimoniului imaterial, aflat în pericol iminent de dispariție.
Muzeul are 2 secții aflate în alte localitãți, Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea-ciuc, jud. Harghita, și Casa Memorialã „Romulus Cioflec” din Araci, jud. Covasna. O nouã secție este în curs de amenajare, în Sfântu Gheorghe, și anume Prima Școalã Româneascã din localitate.

Datoritã spațiilor de expunere reduse, muzeul își concentreazã eforturile pe realizarea de expoziții temporare, asigurând însã astfel o diversitate continuã în oferta culturalã a zonei, tematicile abordate fiind mereu diferite, inovatoare și captivante.

Cele mai importante expoziții realizate de M.N.C.R:

- expoziția de arheologie „noi descoperiri în sud-estul Transilvaniei” (2003);
- expoziția multidisciplinarã „sarea, Timpul și Omul” (2006 – itineratã în prezent);
- expoziția de etnografie „povestea târgului” (2008 - 2009),
- expoziția de arheologie „dacii din Curbura Carpaților”(2009),
- expoziție de picturã “portrete”.

În cadrul secției de educație muzealã, relații publice și marketing sunt organizate ateliere de lucru ( ateliere de picturã, ateliere de modelaj lut, ateliere de etnografie ), “ora la muzeu…. . …. ”, prelegeri publice susținute de cãtre specialiști din diverse domenii( istorie, muzicã, artã ) adresate publicului larg.
Începând cu anul 2007 se organizeazã cercuri de etnografie, cercuri de arheologie, cercuri de creație, expoziții ale micilor creatori, în cadrul Cercului de Creație și Modernitate, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7-14 ani. Acest proiect este cofinanțat de cãtre Consiliul Județean Covasna.

Poze imprejurimi Sfântu Gheorghe

Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe

Vezi toate unitatile de cazare din Sfântu Gheorghe