Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sadova

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sadova

La doar 7 km de Campulung Moldovenesc, Sadova se intinde pe firul paraului cu acelasi nume, intr-un culoar intramontan strajuit atat de Culmea Muncelu (1300 m) si Obcina Feredeului, cat si de cele doua biserici: "Sfantul Gheorghe" si "Sfantul Nicolae", semete si frumoase, inaltate in prima jumatate a secolului trecut.
 Ele impart in doua cele trei sate ale comunei Sadova: Gura Sadovei - inspre oras, Holohosca si Fundu Sadovei.

 Comuna, al carei nume inseamna in limba slava "doua gradini", are o vechime de aproape patru secole si o istorie zbuciumata.

Iata doar doua cifre ce stau marturie: 143 de ani de dominatie habsburgica si 121 de eroi, fii ai Sadovei, cazuti pe campurile de lupta ale celor doua razboaie mondiale.

In 1934, Dimitrie Gusti - devenit mai apoi cetatean de onoare al comunei - a intreprins aici, alaturi de echipa sa, o campanie de durata, lasand in urma un pavilion pentru hora, o baie populara, un camin cultural si un teren de sport.

Chiar daca azi, la slujbele de duminica si la marile sarbatori, doar cativa localnici se mai imbraca in costum popular, in casele oamenilor mai pot fi gasite mici tezaure ale unor epoci apuse: tesaturi, porturi stravechi, poezii si cantece populare, care altadata erau mandria zonei.

Obiective turistice în Sadova

Lacul Iezer

Doar cativa kilometri, strabatuti printr-o superba padure de brazi si molizi, despart Sadova de acest loc de un farmec si un mister aparte.

Marginit de brazi uriasi, Lacul Iezer pare un paienjenis de smarcuri, radacini si trunchiuri, vegetatie bogata, ceea ce-l face impracticabil pentru inot si periculos pentru firul pescarilor.

La fel ca si Iezerul, Iazul Bolatau, aflat la doi kilometri de acesta, are originea si adancimea necunoscute, ceea ce a inspirat de-a lungul timpului numeroase legende si povesti, unele dintre ele infricosatoare.

Casa Memoriala Dragos Vicol

Casa Memorială Dragoș Vicol este adăpostită într-o cameră din imobilul pe care Dragoş Vicol l-a avut ca proprietate şi în care astăzi locuieşte, episodic, soţia sa. Practic amenajarea muzeală priveşte biroul de lucru al scriitorului, cu mobilierul de epocă, fotografii şi lucruri personale ale poetului, precum şi o mică bibliotecă.
Dragoş Vicol s-a născut în anul 1920 în Cacica, una din cele mai frumoase depresiuni bucovinene. A copilărit la Iacobeni, Dorna Candrenilor şi Volovăţ, în perimetrul muntos al Bucovinei. Liceul l-a făcut la Rădăuţi, unde a descoperit şi talentul său literar, şi unde, a făcut să revista şcolară Muguri şi tot aici a dat volumul de poezii, intitulat Muguri.

Pietrele Doamnei - Rarău

Rezervatia este o formatiune geologica spectaculoasa, importanta din punct de vedere peisagistic, paleontologic si floristic.
Drumul spre aceasta rezervație este unul spectaculos cu peisaje de neuitat.

Activități de agrement în Sadova

Drumetii

Amatorii de drumetii pot colinda in voie pe dealuri sau pot parcurge trasee montane, unul dintre acestea ducand la Pietrele Doamnei din Masivul Rarau.

Daca veniti vara in Sadova, veti gasi pajisti smaltuite cu flori, veti gasi plante ocrotite prin lege ( Papucul-Doamnei, Caldarusa, Gentiana, Crinul de Padure ) si aproape 150 de plante medicinale, prea putin folosite.

La umbra padurilor de molid, brad si pin isi fac loc hribii, catina alba, macesul, zmeura, fragii si afinele.

Poze imprejurimi Sadova

Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova Sadova

Vezi toate unitatile de cazare din Sadova