Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Săcel

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sacel

Sãcel este ultima localitate de pe Valea Izei în amonte, ºi de aici se face trecerea spre Valea Viºeului peste pasul din Dealul Moiseiului (spre Nord-Est) ºi spre Transilvania (mai precis Nãsãud, spre Sud) prin pasul Dealul ªtefãniþei, care desparte Munþii Rodnei (la Est) de Munþii Þibleºului (la Vest).

Ceramica de Sãcel este unul din cele mai marcante, ºi în acelaºi timp mai arhaice tipuri de ceramicã tradiþionalã din spaþiul românesc.

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Săcel

Atelierul de olarit

Olarul Tanase Cocean din sat a carui ceramica dateaza din timpuri stravechi si care este recunoscut nu doar in tara, ci si in strainatate. Ceramica are forme daco-romane si este singurul centru din Transilvania in care ea este arsa la rosu. Cuptorul in care este arsa este vechi de peste 300 de ani.

Izvorul Albastru al Izei

Izvorul Albastru este un obiectiv turistic foarte cautat atat vara cat si iarna de turisti.
Aici izvoraste raul Iza, iar traseul este efectuat pe un drum forestier, intr-un cadru mirific, la inceput cu case rasfirate iar mai apoi in compania brazilor.

Atelierul de masti populare

Atelierul de masti populare a lui Vasile Susca este un atelier in care imaginatia este impletita cu datina strabuna, rezultatul fiind o masca de toata frumusetea.

Atelierul mesterului in lemn

Mesterul Grigore Tulean realizeaza obiecte de diverse marimi din lemn.

Moara din Sacel

Moara din Sacel apartine sateanului Danila Mecles.

Poze imprejurimi Săcel

Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel Săcel

Vezi toate unitatile de cazare din Săcel