Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Nicolae Bălcescu este o comună în județul Vâlcea, Muntenia, România, ă din satele Bănești, Corbii din Vale, Dosu Râului, Gâltofani, Ginerica, Linia Hanului, Măzăraru, Mângureni, Pleșoiu, Popești, Predești, Rotărăști (reședința), Schitu, Șerbăneasa, Tufanii, Valea Bălcească și Valea Viei.
Sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Nicolae_B%C4%83lcescu,_V%C3%A2lcea
Piatra de temelie a Conacului Balcescu a fost pusa in 1828 de catre Iancu Balcescu si Zinca (mama lui Nicolae Balcescu). Ulterior Conacul trece prin mai multe transformari pana la infatisarea de astazi.
In 1907 se executa lucrari ample de reconstructie, prin dublarea cladirii. In anul 1913 I se adauga foisorul tip cula.
Cele mai ample lucrari sunt executate in perioada interbelica de catre stranepotul de frate al lui Nicolae Balcescu, Radu Mandrea, intre anii (1936-1939), atunci cand se construieste etajul , intregind Conacul la forma din zilele noastre.
La sfârşitul deceniului cinci, al secolului trecut proprietarul conacului, Radu Mandrea, nepotul lui Barbu pe filiaţie directă, se hătărăște să doneze, statului român, conacul pentru creerea unui aşezământ ce va purta denumirea de Căminul Nicolae Bălcescu.
Predeşti – Nicolae Bălcescu. Biserica „Sfântul Dumitru” din satul Predeşti, comuna Nicolae Bălcescu, ctitorită de Constantin Brâncoveanu în secolul al xviii-lea, sub isprăvnicia arhimandritului Ioan de la Hurezi. Pictura realizată în anul 1704, aparţine zugravilor Hranite şi Istrate60, din şcoala brâncovenească.
Cei interesați să viziteze parcul și să se bucure de o experiență intimă în mijlocul naturii nu trebuie decât să se programeze pe pagina de Facebook a asociației. Desigur, există și un cost asociat accesului, însă suma este una modică fiind exclusiv destinată către întreținerea parcului. Totul este destinat comunității, iar oamenii din zonă apreciază foarte mult acest lucru.