Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Jurilovca

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Jurilovca

Jurilovca este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România, ă din satele Jurilovca (reședința), Sălcioara și Vișina.

Obiective turistice în Jurilovca

Capul Doloșman

Capul Doloșman sau Dolojman este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a I-a iucn (rezervație naturală strictă de tip avifaunistic, floristic și faunistic), aflată în răsăritul satului Jurilovca, pe teritoriul administrativ al comunei Jurilovca.
Aria naturală acoperă marginea estică a promontoriului Doloșman, și reprezintă o formațiune geologică (faleză calcaroasă) ce cuprinde ruinele cetății Argamum - Orgame și abruptul stâncos al falezei. Aceasta este situată în județul Tulcea, în sud-vestul Deltei Dunării, la sud de brațul Sfântu Gheorghe.
În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic (lăcașuri de cult, monumente istorice, situri arheologice, arii protejate, zone naturale), astfel:
-Biserica din satul Jurilovca
-Așezarea greco-indigenă din satul Sălcioara (sit arheologic)
-Cetatea Argamum - Orgame
-Situl arheologic de la Vișina
-Marea Neagră

Cetatea Argamum

Situl arheologic se întinde pe circa 100 de hectare. Se identifică prin prezența unor ruine și a câtorva elemente arhitectonice: o poartă, zidul de apărare, câteva străzi, basilici paleocreștine și valuri de pământ.
Cea mai mare parte din cetate se afla încă sub pământ, necercetată, dar nu rareori săpată superficial de turiști și localnici, situl arheologic având o suprafață totală de aproape o sută de hectare

Gura Portitei

Situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării, Gura Portitei reprezinta cea mai buna alternativa pentru iubitorii de liniste, pentru cei ce isi doresc o vacanta lipsita de haosul oraselor si a plajelor din Mamaia. Inițial un sat pescăresc, Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase și liniștite destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani. Acest loc binecuvantat este tot ce le trebuie citadinilor satui de noxe si dornici de cateva zile de relaxare, este locul in care poti sa faci plaja iar la doi pasi poti sa faci plimbari cu barca pe lacul Razim sau sa pescuiesti in Delta.
Pretul unei calatorii de la Jurilovca la Gura Portitei este de 30 lei de persoana. Pretul se negociaza la grupuri de la 6 persoane in sus. De asemenea, se pot face excursii in Delta cu grupuri de 10 persoane minim, pretul unui bilet fiind 120 lei de persoana. Salupa ofera siguranta, spatiu si comfort.
Iar pentru cei gurmanzi, dornici de a degusta o ciorba de peste traditionala, puteti apela cu incredere la domnul Ilie, pescar de meserie, ce se va ocupa cu grija si devotament de cel mai bun bors de peste mancat vreodata de dvs.
Informatii la numarul: 0722 958 586 - Tudorache Ilie

Complexul lagunar Razim-Sinoe

Laguna Razim-Sinoe, un paradis al păsărilor, se află în partea de sud a Deltei Dunării. Este inclusă în Rezervaţia Biosferei a Dunării, ocupând 20% din suprafaţa acesteia, adică aproape 1145 km2, restul reprezentând o zonă depresionară. Din suprafaţa lagunei, lacurile ocupă 863 km2. Complexul lagunar s-a prin bararea unui vechi golf cu un cordon de nisip, care a durat mai bine de 1000 de ani. Acest fapt s-a datorat Dunării cu depunerile de aluviuni, precum şi deplasării gradate a curenţilor litorali spre est, care au scos la suprafaţă ţărmul golfului Halmyris, ce fusese acoperit, pe care, în prezent, se află ruinele vechiului oraş Histria. De asemenea, s-au şi ţărmuri noi, care în timp au înconjurat complexul Razim Sinoe, închizându-l.
Pe marginea dobrogeană a lagunei Razim-Sinoe se află o câmpie litorală. Lacurile din complexul lagunar Razim-Sinoe s-au treptat, prima dată cu izolarea parţială a lacurilor Zmeica şi Goloviţa de Grindul Lupilor şi apoi cu izolarea tatotală a lacurilor Tuzla şi Nuntaşi de Grindul Saele. În continuare, s-a grindul Chituc, care a dus la izolarea părţii sudice a lacului Sinoe. Procesul final s-a încheiat cu formarea cordonului litoral ce uneşte grindul Chituc de grindul Perişor.

Poze imprejurimi Jurilovca

Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca Jurilovca

Vezi toate unitatile de cazare din Jurilovca