Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Izvoarele Sucevei

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Izvoarele Sucevei

Izvoarele Sucevei este o localitate aflata in judetul Suceava, regiunea istorica Bucovina, Romania.

Izvoarele Sucevei se afla in extremitatea nordica a Romaniei, la granita cu Ucraina, in nord-vestul judetului Suceava. Comuna masoara 8 km pe directia NV-SE, de-a lungul riului Suceava si 28 km pe directia SV-NE, intre limitele cu comunele vecine Carlibaba si Brodina.

Teritoriul comunei ocupa portiuni din nordul Obcinei Mestecanis, la vest si Obcinei Feredeului, la est.

Cea mai mare altitudine se intalneste in varful Hrobi (1.506 m), iar cea mai mica in punctul Gura Cununii (790 m), acolo unde raurile Brodina si Pohonisoara parasesc teritoriul comunei.

In extremitatea nordica a comunei se afla un punct de trecere a frontierei in Ucraina.

Principalele drumuri sunt spre Cimpulung Moldovenesc (56 km, peste pasul Izvor, 1.130 m altitudine), Radauti (80 km, peste pasul Pohonis, situat la 1.227 m altitudine) si spre Carlibaba (33 km, peste pasul Bobeica, 1.227 m altitudine).

Izvoarele Sucevei are parte de un climat temperat-continental moderat, cu influente subbaltice. 75% din teritoriul comunei e ocupat de paduri, iar 20% de pasuni si fanete.

Fauna cuprinde: cerbul carpatin, rasul, cocosul de munte, lupul, ursul brun. Se pare ca s-au intilnit si zimbri, pina spre sfirsitul sec. XIX.
Satul a fost intemeiat in sec. XVIII de catre hutuli veniti din Pocutia.

De-a lungul timpului, Izvoarele Sucevei a facut parte din Moldova (pina in 1774), Austro-Ungaria (1774 - 1918) si Romania (din 1918).

Intre decembrie 1918 si iunie 1919 a facut parte din Republica Hutula, stat cu capitala la Jasynja, in Ucraina de azi, nerecunoscut si dizolvat de armata romana in vara lui 1919.

Sursa: www.wikipedia.org



Vezi toate unitatile de cazare din Izvoarele Sucevei