Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Adjud

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Adjud

Adjud, cunoscut din vechime pentru aşezarea sa la intersecţia dintre provinciile româneşti Moldova, Ţara Românească şi Transilvania, este şi astăzi un important nod feroviar şi rutier.

Denumirea oraşului este de origine latină „Aegidius”, preluată de către maghiari sub forma de „Egyed” datorită legăturilor de comerţ ce se legaseră între zona extracarpatică de răsărit şi zonele transilvănene.

Oraşul Adjud este situat în judeţul Vrancea la confluenţa râului Trotuş cu râul Siret. Terenul pe care este aşezat Adjudul este, în general, plan, fiind mărginit de colinele subcarpatice cu înălţimi până la 400 m.

Obiective turistice:
    
- Muzeul Orasenesc,
- Mănăstirea Sihastru,
- Valea Siretului,
- Valea Trotuşului.

De vizitat in zona:
1. Monumente istorice si culturale: Ex.Mausoleul Marasesti, Marasti, biserica, podul si stejarul din Borzesti, din vremea lui Stefan Cel Mare, Manastirea de maici Bogdana/Borzesti, Manastirea Almas/Piatra Neamt, Manastirea Sihastru/Ploscuteni.

2. Lucrari de arta, vizite documentare, degustari de vinuri: Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, Barajele de pe Riul Siret, Mina de sare de la tg.ocna si
biserica sapata in sare, la -300m, Casa Memoriala George Enescu, Crame
vechi, din zona viticola Vrancea, Vinuri omologate si recunoscute/medaliate, pe plan intern si international/degustari/aperitive.

3. Statiuni Montane/apropiate, Slanic-Moldova, Durau, Lacu Rosu, Lepsa, Gresu, Pastravaria de la Slanic si Lepsa.

Obiective turistice în Adjud

Muzeul Orasenesc

Muzeul infiintat in anul 1966, detine colectii de istorie locala si stiintele naturii, flora si fauna de la confluenta Trotusului cu Siretul.



Vezi toate unitatile de cazare din Adjud