Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Daca va aflati in vaxcanta in Cartisoara sau in imprejurimi, nu ratati obiectivele turistice aflate in apropiere:
- Muzeul satesc Badea Cartan
- Pastravaria Balea
- Manastirea Cartisoara
- Manastirea Sambata
- Balea Lac
- Balea Cascada
Transfagarasanul (dn7c) traverseaza Muntii Fagaras si leaga Transilvania de Muntenia.
Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Europa, urcand pana la 2200 m. Una din cele mai pitoresti zone din Carpati este zona Muntilor Fagaras. Situata in sudul Mediasului, la o distanta de aproximativ 80 km, este vizibila in unele zile chiar de la Medias. Lantul muntos are numeroase inaltimi de peste 2000 m, numeroase cascade si lacuri glaciare.
Bâlea Lac este cel mai popular obiectiv turistic de pe Transfăgărășan. Lacul Bâlea este un lac glaciar cu peste 11 metri adâncime, iar spațiul ce îl înconjoară a fost declarat rezervație științifică. Lacul Bâlea a fost declarat un monument al naturii, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase și mari lacuri glaciare ale României.
Citeşte întreaga ştire: Bâlea Lac - Cum poți ajunge și ce obiective turistice poți vizita în zonă
Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei , este situată în Munții Făgărașului între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m, și marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.
Muzeul Sătesc badea CÂRȚAN
Zugravul bisericii a fost Nicolae Grecu (1784-1857), considerat cel mai talentat membru al familiei Grecu, făcând parte din a doua generație de zugravi.
Biserica Fortificată din Cincu, un monument încărcat de istorie. Ridicată de coloniştii germani acum 800 de ani, biserica fortificată include o celulă construită de administraţia habsburgică unde erau închise, până se împăcau, cuplurile care aveau conflicte domestice.
Muzeul de Pânze și Povești găzduiește o serie de povești inedite, cu specific local, Muzeul găzduiește an de an, ateliere de vară interactive în care copii și adulți pot învăța să creeze zestre contemporană românească și suveniruri inspirate de tradiția și elementele specifice locului.