Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Câmpulung Moldovenesc

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Campulung

Cel care străbate  Moldova  spre Maramureş  sau spre Ardeal  va fi încântat de măreţia locurilor şi a oamenilor întâlniţi pe valea superioară a Moldovei.
      
Municipiul Câmpulung Moldovenesc, situat într-o depresiune intramontană la poalele nordice ale masivului Rarău din nordul Carpaţilor Orientali este o staţiune climaterică ce te îndeamnă să-i cunoşti istoria pierduta in negura timpului si ospitalitatea localnicilor acestui tinut.

Obiective turistice


Obiective turistice în Câmpulung Moldovenesc

Drumetii turistce in Masivul Rarau Giumalau

Munții Rarãu - Giumalãu constituie o zonã turisticã de mare importanțã în cadrul Carpaților Orientali fiind formatã din douã masive strâns legate a cãror importanțã pentru turism derivã din urmãtoarele aspecte:
-varietatea peisajelor naturale
-accesibilitatea determinatã de prezența culoarelor de vale ce încadreazã cele douã masive montane.

Echipamentul turistic din cele douã masive este alcãtuit dintr-o rețea de poteci cu marcaje turistice ce urcã din vãile Moldovei și Bistriței spre Vârfurile Giumalãu si Rarãu.

Pietrele Doamnei - ce oferã un relief ruiniform alcãtuit dintr-un ansamblu de turnuri din calcar cu înãlțimi de la sub 10 m la peste 70 m. Ele sunt rezultate prin fragmentarea (îngheț - dezgheț) unui vârf calcaros. Aici se gãsesc numeroase trasee de alpinism.

Peștera cu Lilieci - de pe fundul unui aven cu dimensiuni mari este situatã la aproximativ 1 km nord de Pietrele Doamnei. O importanțã deosebitã pentru turism o are schitul Rarãu mutat la finele secolului al xviii -lea, când Bucovina a fost ocupatã de austrieci, de pe versantul nordic pe cel sudic al muntelui Rarãu.

Codrul Secular Slatioara

Rezervaţie naturală, în care se pot admira exemplare de brad şi molid cu diametrul de peste 1 m, înălţimi de circa 50 m, vârste ce depăşesc 400 ani şi specii floristice rare, ocrotite de lege (papucul doamnei, specii de orhidee, floarea de colţ, vulturica ş. A. );

Partia `Soimul II` Gura Humorului

Având punctul de plecare în acelaşi loc cu Şoimul I, pârtia Şoimul II porneşte spre Voroneţ. Este o pârtie cu grad de dificultate mai scăzut, ideală pentru începători.
Caracteristici pârtie
Lungime: 550 metri
Altitudine plecare: 756 metri
Altitudine sosire: 473 metri
Pantă medie: 20%
Diferenţă de nivel: 283 metri
Lăţime medie: 60 metri
Suprafaţă: 3,3 hectare
Caracteristici instalaţie transport cablu
Tip instalaţie: teleschi cu dispozitive de tractare mono-post
Capacitate transport: 450 persoane
Lungime instalaţie: 550 metri

Partia `Soimul I` Gura Humorului

Pârtia de schi Şoimul, amenajată pe malul drept al râului Moldova, în dreptul parcului de la Ariniş, este una dintre cele mai interesante pârtii de schi din Bucovina.
Accesul se face din drumul ce duce spre Mănăstirea Voroneţ, imediat după podul peste Moldova. Pârtia dispune de tunuri pentru zăpadă artificială şi nocturnă. La baza ei se află parcarea (în ciuda dimensiunilor devine adesea neîncăpătoare spre prânz în zilele libere!), restaurante şi centre de închiriere echipament schi şi snowboard.
Traseul desenat prin pădure, sectoarele cu grad de dificultate mediu combinate cu cele dificile, profesionalismul personalului tehnic şi întreaga atmosferă de eternă vacanţă fac ca timpul să zboare odată cu schiorii pe această pârtie.
Caracteristici pârtie
Lungime: 1462 metri
Altitudine plecare: 756 metri
Altitudine sosire: 473 metri
Pantă medie: 20%
Diferenţă de nivel: 283 metri
Lăţime medie: 35 metri
Suprafaţă: 5,1 hectare
Caracteristici instalaţie transport cablu
Tip instalaţie: telescaun cu vehicule de 4 locuri
Capacitate transport: 1200 persoane
Lungime instalaţie: 1332 metri

Codrul secular Slatioara

Codrul Secular Slătioara este situat în zona pădurilor de molid a Carpatilor Orientali, pe versantul estic al Masivului Rarău. Aflat la o altitudine cuprinsă între 790 m și 1353 m, ancestrala lume forestieră se întinde pe trei culmi mari paralele: Bâtca Neagră, Bâtca cu Plai și Bâtca Lesei, separate prin văi adânci desprinse din Muntele Todirescu.
Pădurea supranumită și ”Catedrala de lemn a Rarăului” face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității unesco. Mai mult decât atât, aceasta reprezintă cea mai veche pădure virgină de răşinoase din Europa, ca suprafaţă, dar nu şi ca vechime, fiind depăşită de o rezervaţie din Germania.
Codrul Secular Slătioara e casă bună pentru numerose viețuitoare. Ursul, lupul, râsul, jderul, bursucul, cocoşul de munte sau găinuşa de alun sunt doar câteva dintre speciile care se bucură de liniștea și dărnicia acestei rezervații. Tot aici au fost descoperite peste 450 de specii de muşchi, lucru care reprezintă un record absolut pentru o rezervaţie din România.
Biologul român Ioan Nemeş a descoperit în arealul ocupat de Codrul Secular Slătioara cinci specii noi de fluturi dar şi o specie unică de cărăbuş. Și pentru că fluturii iubesc petalele colorate, aici în rezervația de la poalele Rarăului se regăsesc specii rare de flori. Clopoţelul de stâncă, piciorul cocoşului, papucul doamnei, mlaşiţa dar și alte minunății care parcă au împrumutat din paletarul celui mai priceput pictor, colorează covorul de iarbă și de mușchi care îmbracă întreaga zonă.

Rezervația naturală Pietrele Doamnei

Rezervația naturală Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai pitorești locuri din județul Suceava, un ținut încărcat de legende și cu o frumusețe aparte.
ezervația Pietrele Doamne este o arie protejată situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc. Aria naturală cu o suprafață de 253 de hectare se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de peste 1.400 m. Pe teritoriul ariei naturale protejate se află o formațiune de stânci calcaroase cunoscută sub numele de Pietrele Doamnei, denumire de la care provine numele rezervației.
ietrele Doamnei sunt din calcare recifale cretacice, ca de altfel și cele în care se află Peștera Liliecilor. Vârsta geologică a calcarelor este dovedită de conținutul bogat în fosile Pietrele Doamnei ating altitudinea de 1.647 metri, iar vârful cel mai înalt al masivului, tot din calcare recifale, are 1.651 de metri. Studiile efectuate în această rezervație au relevat că atât habitatele și speciile, cât și procesele ecologice sunt bogate și decurg în normalitate, fiind aproape neafectate de prezența omului.
Cum ajungi la Pietrele Doamnei – trasee turistice Din orașul Câmpulung Moldovenesc începe drumul care urmărește Valea Izvorului Alb ce urcă pe creasta Rarăului unde se află Cabana Rarău la altitudinea de 1.538 de metri. De la cabană la Pietrele Doamnei, pe potecă aproximativ un kilometru. Din drumul pe Valea Izvorului Alb se desface pe pârâul Limpedea, marcajul crucea galbenă, care duce în Vârful Rarău și la Cabana Rarău. Un alt traseu până la Pietrele Doamnei, pornește tot din Câmpulung Moldovenesc, pe Valea Caselor, prin rezervația Moara Dracului în Vârful Rarău și la cabană, marcaj cruce roșie. Din Valea Bistriței în satul Chiril, la Cabana Rarău, drum auto îngust, cu piciorul trei ore, marcaj punct albastru.
Din Vatra Dornei la Cabana Giumalău și de aici pe creastă la cabană, marcaj bandă roșie, care se continuă peste muntele Todirescu. Din Pojorâta pe Colbu, marcaj cruce galbenă urmat de bandă roșie, 17 kilometri.
Pietrele Doamnei – legendă Cu o formă spectaculoasă, învăluite în mister, apariţia Pietrelor Doamnei este explicată de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş, la fel cum şi denumirea Munţilor Rarău ar fi fost primită de la domnitorul Moldovei, Petru Rareş. Se spune că în vremurile tulburi ale istoriei, în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareş, acesta a găsit în Munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adăpost familia şi o parte din avere.
Urmăriţi de hoardele de tătari, doamna Elena şi fiul Ştefăniţă s-au refugiat într-o peşteră unde au început să se roage, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat: „Aceasta este plata pentru salvarea noastră” şi, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă şi acum ascunsă de stâncile uriaşe.

Mocanita Hutulca -Moldovita

Daca ajungeti in Bucovina, pe langa celebrele manastiri pictate, nu trebuie sa ratati o calatorie inedita cu Mocanita de la Moldovita – Hutulca, asa cum ii spun localnicii. Vechiul trenulet cu abur te va duce intr-o calatorie molcoma si de neuitat, in taramul de poveste al hutulilor, mandrii etnici ucraineni.
E ca o incursiune in trecut, prin satele lor, cu case pitoresti, insirate de-a lungul raului Moldovita. La fiecare curba, la fiecare colt, sigur veti avea ceva de vazut si de fotografiat!
Iarna e nimerit sa ai aceasta experienta, pentru ca zapada nelipsita de pe Obcinele Bucovinei te va rasplati cu peisaje de poveste. Nu va faceti griji ca veti ingheta in tren! Vagoanele sunt incalzite cu sobe cu lemne, insa va recomand sa va imbracati gros. In nord, iarna sunt, de obicei, cu temperaturi cu muuulte minusuri in termometre. Si ca experienta sa fie completa, la capatul liniei, va asteapta o masa traditionala, cu bucate alese, pregatite de gospodarii din zona.
Traseu:
Plecarea trenurilor este din gara CFR Moldovita. Linia urmareste raul „Moldovita”, intr-o zona pitoreasca, tipic pentru Bucovina, cu case in stil vechi, cu garduri din lemn si clai de fan pe fiecare camp. Pe toate dealurile veti vedea fanare si oboroane. Capatu liniei este o poiana la marginea padurii de brad, unde iarna aveti posibilitatea sa vedeti sanii trase de cai, aranjate cu canafe pe capastru sau sa participati la o masa traditionala bucovineana.
Scurt istoric al liniei:
Calea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, si data in folosinta in anul 1888 pentru transport de masa lemnoasa de la padure la gater. In anul 1909 linia a fost preluata de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Initial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldovita la Rososa, insa in decursul anilor s-a mai construit o multime de variante si tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu infiintarea portiunii Rascovei - Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km.
Linia de la Moldovita a fost folosita pana in anul 2001 pentru transport de masa lemnoasa. Incepand cu Iulie 2005 aceasta linie este administrata de SC CFI SRL . La ora actuala linia are 12km.
important DE stiut:
- Durata parcursului: aproximativ 3 ore
- Copiii sub 6 ani calatoresc gratuit doar in prezenta si asezati in poala parintilor
- Preturi: (va rugam obtineti aceste informatii la telefoanele afisate)
Pentru informatii actualizate sunati la urmatoarele numere de telefon:
0755 085 618
0754 055 630

Mega tiroliana “La Palma”

Mega Tiroliana “La Palma” este cea mai lunga tiroliană din România și Europa centrală și se afla în Bucovina, în pasul Ciumârna (La Palma) între localitățile Sucevița și Ciumârna, la doar 28 km distanță de Pensiunea Bianca.
Are 1 km lungime, o înălțime maximă față de sol de 100 m și se poate atinge o viteză maximă de 100km/h.

Cheile Moara Dracului

Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă. Ocrotite ca rezervaţie geologică, pe o suprafaţă de 10 ha, ele se găsesc la 10,5 km distanţă de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 m şi o lăţime medie de 4-5 m. Pereţii se înalţă vertical, iar pe alocuri chiar în surplombe. În preajma acestor chei se mai întâlnesc şi azi câteva specii de tisă, relict glaciar, lemnul de aur al pădurilor noastre de altădată, dar şi rarităţi din lumea plantelor şi animalelor ca: floarea de colţ, clopoţeii, vulturica; râsul, jderul, vulpea etc.

Partia de Schi Rarau

Pârtia are o lungime de 2.850 metri, dificultate medie şi este dotată cu instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie şi maşină de bătut zăpada.
Lățimea pârtiei variază de la 30 m în zona de plecare și ajunge la 80 m în zona de sosire. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, ceea ce o face să se încadreze într-o pârtie de categorie uşoară spre medie.

Muzeul „Arta Lemnului”

Muzeul, situat în centrul oraşului și fondat în 1936 reunește astăzi o colecție impresionantă, unică în România, consacrată prelucrării lemnului de pe meleagurile câmpulungene.
Cine pătrunde astăzi în acest vast şi bogat sanctuar închinat artei lemnului va fi cu siguranţă impresionat de diversitatea formelor de prelucrare a lemnului, de priceperea de a îmbina simplitatea cu rafinamentul, utilul cu frumosul, fragilitatea cu durabilitatea robustă. Unelte, arme, scule, obiecte de uz casnic, instrumente muzicale, carele de lemn (unul cu o vechime de 400 de ani), lăzi de zestre (având peste 250-350 de ani), stâlpi şi uşi de case meşteşugit înflorate. Iată de ce, oricine vizitează această veche comoară de artă ţărănească, iese cu convingerea că a văzut o lume.
Muzeul are 19 săli de expoziţie şi o secţie în aer liber. Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în sec.al XVII-lea şi alta de la mijlocul sec.al xviii-lea.
Calea Transilvaniei nr. 10
0230311378
Ma – V: 09ºº – 17ºº, S-D: 09ºº – 16ºº

Colecția Lingurilor de Lemn „Ioan Țugui”

Colecția cuprinde peste 5.000 de exponate, de diverse mărimi şi forme, simplu sau bogat ornamentate. Mai întâi, sunt prezentate uneltele de lucru, esenţele lemnoase folosite, apoi, fază cu fază, întregul proces de prelucrare, până ce lemnul amorf capătă contururile atât de bine cunoscute.
Timp de peste trei decenii, profesorul Ioan Ţugui, întemeietorul colecției, a adunat linguri din România şi din alte țări, găsindu-se aici exponate din SUA, Japonia, Africa, China, Tanzania, Pakistan, Noua Zeelandă, Mexic. Sunt linguri de diverse mărimi şi forme, realizate din specii diferite de lemn şi având diferite forme.
Gheorghe Popovici nr. 1
0230311315
L – D: 09ºº – 18ºº

Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae”

Actuala biserică parohială, de proporții monumentale, a fost construită între anii 1887 – 1896, cu binecuvântarea IPS Mitropolit Silvestru Morariu Andrievici. La punerea pietrei de temelie a participat și Principele de coroană Rudolf, fiul Împăratului Francisc Iosif I, aflat în vizită în Bucovina.
Biserica a fost construită în stil neobizantin, în formă de cruce treflată, prin contribuţia Fondului Bisericesc Religionar din Bucovina şi din donaţiile credincioşilor, râmânând până astăzi un punct de referință cultural – spirituală pentru orașul de la poalele Rarăului.

Biserica Ortodoxă „Izvorul Tămăduirii”

Biserica `Izvorul Tămăduirii` din Câmpulung Moldovenesc este o biserică ortodoxă construită între anii 2001-2009 în municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe cheltuiala inginerului Alexandru Șandru Alboi, om de afaceri milionar care emigrase pe continentul american după cel de-al doilea război mondial. Ea se află situată pe Str. Izvorul Alb, în apropiere de Gara Câmpulung Est.
Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Câmpulung Moldovenesc are statutul de filie a Parohiei „Nașterea Maicii Domnului“ din municipiu.

Poze imprejurimi Câmpulung Moldovenesc

Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc Câmpulung Moldovenesc

Vezi toate unitatile de cazare din Câmpulung Moldovenesc