Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Burila Mare este o comună în județul Mehedinți, Oltenia, România, ă din satele Burila Mare (reședința), Crivina, Izvoru Frumos, Țigănași și Vrancea.
Sursa: www.wikipedia.org
Blahnița este o zonă protejată (arie de protecție specială avifaunistică - SPA) situată în sud-vestul țării, pe teritoriul administrativ al județului Mehedinți şI se întinde pe o suprafață de 43.711 hectare.
Zona a fost declarată Arie de Protecție Specială Avifaunistică, parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România şi este protejată prin Convenția Ramsar, ca zonă umedă de importanță internațională.
Pădurea Bunget este o arie protejată de interes național, rezervație naturală de tip forestier.
Aria protejată reprezintă o zonă împădurită (bunget) cu rol de protecție pentru specii arboricole de stejar (Quercus robur) secular.
Aria protejată reprezintă o zonă împădurită cu rol de protecție pentru o specie de ghimpe (Xanthium spinosum) care vegetează în comunități compacte în lizierele pădurilor de foioase, ce au în componență specii de gorun (Quercus petraea), stejar (Quercus robur), cer (Quercus cerris), velniș (Ulmus lavies), frasin (Fraxinus excelsior), sau frasin de câmp (Fraxinus angustifolia). Rezervația naturală se suprapune sitului Natura 2000 - Pădurea Stârmina.
Ostrovu Mare este situat pe Dunăre, în dreptul localității Gogoșu din județul Mehedinți și în amonte de hidrocentrala Porțile de Fier II. Cu lungimea de cca. 14,00 km, o lățime cuprinsă între 500 și 3.000 de metri și o suprafață de 22 km2[1], este una dintre cele mai mari insule românești de pe Dunăre.
Hidrocentrala Portile de Fier II este una din cele mai mari hidrocentrale din Romania, ocupand locul 2 dupa Portile de Fier I.
La 50 de m de Hidrocentrala Portile de Fier II se afla ecluza Portile de fier II peste care este podul ecluzei care face legatura intre Portile de Fier II si localitatile limitrofe,iar podul suspendat pe cabluri face legatura cu localitatea Balta Verde aflata la 7 km.