Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Ai zice că soarele şi ploaia s-au vorbit şi şi-au ascuns nestematele colierului, cele şapte culori ale curcubeului, într-o pădure gorjană.Pe drumul naţional DN 67, între Horezu şi Târgu Jiu, puţin într-o curbă, verdele intens al pădurilor dese este brusc întrerupt de o feerie de culori. Iar `minunea` nu este lucrarea naturii, ci a unui artist care a văzut divinitatea în natură.
De cum cobori de pe Dealu Negru şi faci stânga, spre Târgu Jiu, drumul te leagănă pe serpentine când blânde, când ameţitoare, ce şerpuiesc printre sate străvechi împrăştiate pe dealuri şi protejate de păduri seculare. Din când în când, o bătrână te momeşte cu zmeură şi afine proaspăt culese sau cu pepeni din grădina ei. Peisajele sunt fermecătoare, parcă rupte din scrierile lui Vlahuţă sau ale lui Eminescu.
Nimic, însă, nu te pregăteşte de întâlnirea cu pădurea colorată. Neanunţată de nicio plăcuţă, îţi apare, brusc, înaintea ochilor. Imaginea este atât de şocantă şi impunătoare, încât te face să opreşti sau chiar să te întorci din drum, dacă ai trecut de ea. Un drum lateral îţi dă voie să parchezi chiar la marginea ei.
Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii ) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Este prima peșteră electrificată din România.
Și-a văzut visul cu ochii! Asta s-ar putea spune despre Alex (Ducu n.red.) Luțan, un antreprenor din comuna Bumbești-Pițic, care a construit de la zero singura casă cu susul în jos din România. Căsuța răsturnată de la Poienari a devenit în câteva luni obiectiv turistic de trecut pe „lista” oricărui pasionat de călătorii. De la sfârșitul lunii februarie, Ducu a deschis și ușile căsuței răsturnate, astfel că turiștii o pot vizita la interior! Căsuța răsturnată este un imobil ce are acoperișul pe sol și fundația în aer, iar la interior, toate obiectele sunt prinse în așa fel încât să reflecte ideea de casă răsturnată.