Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Telecabina Balea Cascada - Balea Lac circula zilnic intre orele 8.00 - 18.00.
Pretul unei calatorii este 10 ron.
Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania.
Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras ( o parte importanta din lantul Muntilor Carpati ). Regiunea este foarte cunoscuta datorita celei mai dense retele hidrografice din tara ( lacuri glaciare : Avrig 2011 m, Caltun 2147m, Doamnei 1865 m, Balea 2034 m etc ).
Apele din acest masiv in zona sibiana a Fagarasilor formeaza o serie de cascade : cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei, cascada Balea.
Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina.
Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania.
In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante ( floarea de colt, macul galben, etc. ) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc. ). In apropierea lacului sunt construite cateva cabane iar din ianuarie 2006 functioneaza si un hotel din gheata ( unicat in Romania ).
Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare.