Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Apold

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Apold

Apold, mai demult Trapold, Apoldu, (în dialectul săsesc Pult, în germană Trapold, Trappold, Trapolden, în maghiară Apold) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Mureș, Transilvania, România.

Denumiri în decursul timpului: Apold (1337), Trappolden (1500), Pold (1549).

Obiective turistice în Apold

Biserica Fortificată

Biserica fortificată din Apold se află pe teritoriul administrativ al județului Mureș.
Lăcașul de cult este un monument istoric important din punct de vedere cultural și istoric, acesta fiind ridicat în secolul al XIII-lea.
Biserica Fortificată din Apold este un obiectiv turistic a cărui importanță vine din istoria pe care o poartă în spate, dar și din măreția clădirii.

Cetatea Medievală Sighișoara

Aflată la 15 km de Apold, Cetatea Medievală a Sighișoarei este bijuteria zonei!
Sighișoara, oraș monument protejat de unesco din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândrește cu o cetate medievală locuită și în prezent.
Pentru prima dată în anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetății un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri și înalt de 4 metri.

Castelul Bethlen din Criș

La 10 km de Daneș în satul Criș, si 22.6km de Apold, în mijlocul unui parc frumos dendrologic, se află un castel cu o istorie zbuciumată, al unei familii cu mari tradiții dar cu o istorie la fel de zbuciumată.
Fortăreața construită de familia Bethlen, concepută după model german, a fost restaurată în stil renascentist și transformată în castel în anul 1400. Moștenitorii familiei Bethlen, Anikó, Éva și Ágnes mai trăiesc și astăzi în Târgu-Mureș.
Contesa Anikó, inițiatoarea Fundației Bethlen a revendicat castelul naționalizat în 1949 și în septembrie 2004, i-a fost retrocedat, însă ministrul culturii de atunci, a înaintat recurs. Contesa nu a încetat lupta pentru castel, și în 2006 moștenirea a fost recuperată.
La 10 km de Daneș în satul Criș, în mijlocul unui parc frumos dendrologic, se află un castel cu o istorie zbuciumată, al unei familii cu mari tradiții dar cu o istorie la fel de zbuciumată.Fortăreața construită de familia Bethlen, concepută după model german, a fost restaurată în stil renascentist și transformată în castel în anul 1400. Moștenitorii familiei Bethlen, Anikó, Éva și Ágnes mai trăiesc și astăzi în Târgu-Mureș.Contesa Anikó, inițiatoarea Fundației Bethlen a revendicat castelul naționalizat în 1949 și în septembrie 2004, i-a fost retrocedat, însă ministrul culturii de atunci, a înaintat recurs. Contesa nu a încetat lupta pentru castel, și în 2006 moștenirea a fost recuperată.În noiembrie 2007 moștenitorii familiei Bethlen au înființat Uniunea Pro Castrum Bethlen, care se ocupă cu restaurarea castelului, și includerea lui în circuitul turistic.



Vezi toate unitatile de cazare din Apold