Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea 2 Mai

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre 2 Mai

Localizare:

La 5 km distanta de orasul Mangalia la nord si la aproximativ 6 km de Vama Veche la sud.
Accesul in statiune se face pe DN 39 (E 87), drumul de la Mangalia spre Bulgaria, sau pe calea ferata pana in Mangalia dupa care se va continua drumnul cu microbuzele pe traseul 2 Mai - Vama Veche.
 
Localitatea 2 Mai nu este doar o simpla comuna, in ultimii ani ea a avut un success neasteptat in randul tinerilor turisti care au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare. Mica asezare de pescari din sudul tãrii, care numãrã peste 6.000 de suflete a primit titlul de „Cel mai frumos sat din Dobrogea“, iar Sergiu Nicolaescu a filmat aici scene memorabile din „Nemuritorii“.
Plaja statiunii 2 Mai este mare, amenajata cu sezlonguri si umbrelute, cu doua baruri, toalete si dusuri pe plaja.

Aceasta este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche.
Intrarea in mare este lina, iar fundul apei nisipos pe toata lungimea plajei. 

Desi marea si plaja sunt cele mai importante obiective pentru petrecerea timpului la 2 Mai, turistii pot descoperi obiective naturale deosebite, cum ar fi Pãdurea Hagieni.
Rezervatia naturalã este alcãtuitã din 100 de hectare de stejari, cãrpinitã si poieni. Unicitatea pãdurii este faptul cã aici trãiesc trei dintre cele mai veninoase specii de serpi (vipera cu corn dobrogeanã, sarpele rãu si sarpele lui Esculap).
Ale obiective turistice sunt Pestera Limanu, Lacul Mangalia, Balta Limanu, ruinele cetãtii Albesti.
Dacã îi întrebi pe localnici cu ce se mândresc, aproape toti îti rãspund în cor: mare, soarea, nisipul, geamia, biserica lipovenilor de rit vechi si Pestera Limanu.
În ultimul deceniu, mica asezare de la capãtul tãrii viseazã la statutul de oras, astfel cã micile gospodãrii traditionale au fost puse la pãmânt si pe ulitele satului s-au înãltat vile, care de care mai arãtoase. 

Denumirea satului provine de la ziua de 2 mai 1864, când Alexandru Ioan Cuza a dizolvat adunarea legislativã a Principatelor Unite ale Moldovei și Țãrii Românești pentru a-și promova reformele.
Numele i-a fost dat de Mihail Kogãlniceanu, care a înființat localitatea în 1887, dupã ce cu 9 ani în urmã Dobrogea de Nord a fost anexatã de România de la Imperiul Otoman prin tratatul de la Berlin. Din alte surse, denumirea ar proveni de la cele „douã maiuri”, unelte țãrãnești ce se aflau în acea așezare.
Primii locuitori au fost rusi, dupã cum aratã Eugene Pittard in "La Roumanie Valachie - Moldavie - Dobrudja"

Obiective turistice în 2 Mai

Moscheea Esmahan Sultan - Mangalia

Moscheea a fost construitã în anul 1575 de fiica sultanului Selim al II-lea (1566-1574), care era soția lui Sokollu Mehmed Pașa, vizirul tatãlui sãu. Geamia este înconjuratã de un cimitir musulman, la fel de valoros prin vechimea sa, atât din punct de vedere cultural, cât și spiritual, ce conține morminte vechi de peste 300 de ani. La construcția moscheii s-a folosit piatrã luatã din zidurile cetãții Callatis. Fantâna ritualã, aflatã în curtea geamiei, a fost construitã cu piatrã provenitã dintr-un vechi mormânt roman.

Dupã 1989 moscheea a fost reamenajatã cu ajutorul Primãriei Municipiului Mangalia. În perioada comunistã instituția de cult fusese nãpãditã de buruieni, iar cimitirul nu mai era delimitat de niciun fel de gard. La câțiva ani dupã Revoluție, mormintele turcești, vechi de peste 300 de ani, precum și moscheea propiu-zisã, au fost recondiționate, iar curtea a fost împrejmuitã cu un gard înalt. Comunitatea turco-tãtarã numãrã la Mangalia, în prezent, mai bine de 3.000 de credincioși musulmani. Dintre aceștia, vârstnicii sunt cei care vin în fiecare zi la rugãciunile rituale.

Rugãciunea islamicã se practicã zilnic, de cinci ori, iar chemarea imamului se face auzitã în tot orașul: Allahu Akbar! - Allah e mare!.

Pestera Limanu

O minune a naturii făurită în inima Dobrogei, Peștera Limanu, numită și Peștera Caracicola sau Peștera La Icoane, este un important vestigiu de istorie și știință ce ascunde nenumărate mistere.
Declarată arie protejată, aceasta se află în arealul comunei Limanu, în apropiere de satul cu același nume din județul Constanța, și se întinde pe o suprafață de cinci hectare.
Are o lungime de 3,64 kilometri, una dintre ieșiri fiind localizată în Bulgaria. Este cea mai mare peșteră din Dobrogea, numită deseori peștera fără capăt, și cel mai mare labirint subteran din România. Seamănă cu Peștera Mamut din Statele Unite ale Americii — cea mai lungă peșteră din lume — și datorită unicității sale, Peștera Limanu a fost declarată rezervație speologică în 1959.

Micul golf

Micul Golf, este o destinație frumoasa din 2Mai, cu o panorama a țărmului superbă , o plaje si un traseu original pe malul Mării unde puteți admira bărcile si pescarii din zonă.

Activități de agrement în 2 Mai

Club Sportiv Pop Nautic

Clubul Pop Nautic este conceput pentru toti iubitorii mării şi ai sporturilor nautice având ca motto `vacanţe active la Marea Neagra`

    Date de contact:
  • Nume: Mihai Pop
  • Telefon: 0722 500 270
  • Email: office@popnautic.com
  • Web: www.popnautic.com

Poze imprejurimi 2 Mai

2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai 2 Mai

Vezi toate unitatile de cazare din 2 Mai